Vi servad din AC hos Dahlgrens Auto. Mekaniker går igenom bilen och tar hand om den

AC service

Vi erbjuder Ac service i Uppsala

Idag har nästan alla bilar någon form av luftkonditionering eller klimatanläggning. Den används såklart på sommaren, då den kyler ner den varma luften i bilens kupé, men även på vintern då den torkar ut fukten som bildas när luften i bilens värms upp. Fukt i bilen kommer från snö och is som värms upp när du kör din bil, och om den inte vädras ur korrekt kan du få imma på rutornas insida eller mycket imma på rutan när du startar bilen. Bilens AC behöver dock servas och kontrolleras regelbundet för att fungera korrekt. Man brukar rekommendera att göra en service på bilens AC ungefär vartannat år. På Dahlgrens Auto utför vi AC-service, AC-kontroll och AC-reparation i Uppsala. Om din bil är för varm eller luften känns kvav är det dags att boka en AC-service. Boka en AC-service hos  på Dahlgrens Auto idag. , vi ligger centralt beläget på Vimpelgatan 8 i Uppsala

Vi servad din AC hos Dahlgrens Auto. Mekaniker går igenom bilen och tar hand om den
Ac service Uppsala Dahlgrens Auto

Enbart certifierade verkstäder får utföra AC service i Uppsala

Köldmedium kan vara brandfarliga, giftiga och/eller miljöfarliga. Numera finns två olika sorters köldmedium på marknaden, en för bilar tillverkade före ca 2017 och ett som används för bilar tillverkade efter 2017. Det nya köldmediet är mindre miljöfarligt, men dock mer brandfarligt och blir giftigt vid brand. Alltså är varken det äldre eller det nyare köldmediet något som ska hanteras av personer utan rätt utbildning. Oavsett vilken bilmodell du har behöver mekanikern som ska ta hand om din bil en certifiering, utbildning och godkända verktyg för att få utföra en AC-service. Det är därför inte alla verkstäder som erbjuder AC service i Uppsala, men på Dahlgrens Auto har vi certifierade mekaniker och alla nödvändiga verktyg för att utföra en säker och godkänd AC-service för din bil oavsett årsmodell.

Varför behöver man göra en AC service?

Genom en AC-service i Uppsala får du en prisvärd felsökning som förbättrar funktionen och livslängden på din AC, samtidigt som du förebygger höga reparationskostnader. Hur ny och fin din bil än är så tappar luftkonditioneringen lite av sin kraft och effektivitet varje år. Man räknar på att 5-10% av köldmediet läcker ut varje år, din AC får arbeta hårdare för att uppnå samma kyleffekt, vilket kan sluta med att kompressorhaveri i din AC. Gör du regelbunden AC-service minskar du risken för stora problem med din AC. Din AC har inga förbestämda serviceintervall såsom en vanlig bilservice, men det rekommenderas att du gör en AC-service varje eller vartannat år. Ofta märker du själv om din AC tappat kyleffekt eller om det kommer en dålig lukt från AC:n. Bilens luftkonditionering är en viktig del av komforten, den reglerar värme, kyla och luftfuktighet och en bil kan bli olidlig med en dåligt fungerande AC. Det är alltid bra att göra en AC service innan dina problem med AC:n blir för stora för att motverka stora problem som kan bli dyra.

Ac service Uppsala hos Dahlgrens Auto
Ac service Uppsala hos Dahlgrens Auto

Vad ingår när vi gör en AC service i Uppsala

En AC-service går till på ungefär samma sätt oavsett var du gör den, de vanligaste punkterna är:

  • Felsökning av AC:ns funktioner och komponenter
  • Tömning av köldmedium och olja
  • Provtryckning av systemet
  • Funktionstest av kompressor
  • Test av kondensorfläkt
  • Test av drivremmarnas skick
  • Täthetsprovning och läcksökning
  • Påfyllning av köldmedium och olja

Om vi hittar något fel på din AC under din AC-service lämnar vi en offert på vad vi anser behövs göras och vad arbetet beräknas kosta. Vanliga problem som behöver åtgärdas på en trasig AC är exempelvis byte av kompressor, sensorer eller kondensator. Precis som när vi felsöker andra delar i din bil gör vi ingenting som skapar merkostnader utan ditt medgivande. Det ska inte bli några obehagliga överraskningar när du hämtar ut bilen utan du ska känna dig lugn med att du alltid vet vad som görs på din bil.

Ac service kan behövas både sommar och vinter

Luftkonditionering kanske främst förknippas med varma bilar under soliga sommardagar, men om din AC inte fungerar kommer hela bilens klimatanläggning att få problem, även på vintern. Bilens luftkonditionering avfuktar bilen, tar bort imma på rutan som annars fryser och blir till is och frost på insidan.  Om du märker att din bil inte avfuktar normalt eller att värmen inte fungerar ordentligt, kan du behöva komma in på en AC-service. Vi utför AC-service i Uppsala både sommar som vinter och lagar det som kan ha blivit fel.

Ac service Uppsala hos Dahlgrens Auto
Vi servad din AC hos Dahlgrens Auto. Mekaniker går igenom bilen och tar hand om den

Boka AC-service i Uppsala hos Dahlgrens Auto

Vi är certifierade och godkända för att serva, felsöka och laga din AC. Våra mekaniker vidareutbildas löpande i den nyaste tekniken och vi satsar på att alltid ha tillgång till de nyaste verktygen och hjälpmedlen. När du bokar en AC-service hos oss kan du vara trygg med att din bil är i goda händer. Vi finns i Kungsängen i Uppsala, nära busshållplatser och tågstation. Lämna bilen på morgonen och hämta den efter jobbet, eller vänta kvar med en kaffe i vår trevliga kundmottagning, en AC-service brukar inte ta jättelång tid. Om vi hittar något fel på din AC får du en offert på arbetet och möjlighet att boka en ny tid. Det ska vara smidigt att äga en bil.

Vill du att vi ringer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss direkt.