Mekaniker utför service på en bil som står på lift på verkstaden

Bilservice

En lokal verkstad med auktoriserade mekaniker

Pålitlig bilservice i Uppsala

Idag går tekniken snabbt framåt och det krävs mer och mer av mekanikerna för att kunna leva upp till kraven från biltillverkare och kunder. När du bokar en bilservice i Uppsala på Dahlgrens Auto kan du vara säker på att mekanikerna kontinuerligt vidareutbildas och att vi hela tiden uppdaterar oss med den nyaste tekniken. Vi följer alltid serviceschemat biltillverkarna sätter upp till punkt och pricka. Vi får information om vad servicen ska innehålla direkt från tillverkarna, det är ingenting du behöver ha koll på. Om servicelampan tänds är det bara att svänga förbi oss så löser vi din bilservice, vi finns i Kungsängen i Uppsala.

Hos oss på Dahlgrens Auto får du alltid en specifikation av din bilservice, så du kan se exakt vad som ingått i din service. Det kan exempelvis vara hur mycket olja som ska fyllas på i bilen, vilka filter som har bytts ut och vad som har kontrollerats. Du får också återkoppling om vi hittar punkter som bör åtgärdas, exempelvis byte av bromsar, hjulupphängning eller avgassystem. Du kan alltid känna dig trygg med att du informeras om vad som har gjorts och vad som bör göras, men om det är något du undrar över eller tycker verkar konstigt är du välkommen att fråga. Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar.

bilservice uppsala hos Dahlgrens Auto
Bilservice i Uppsala hos Dahlgrens Auto

Bilservice i Uppsala, märkesverkstad eller fristående?

Förr i tiden kunde biltillverkare neka nybilsgarantier om du servade din bil någon annanstans än på en märkesverkstad. Så är det inte idag efter en dom från Marknadsdomstolen 2012. Så länge bilservicen är gjord enligt tillverkarens instruktioner fortsätter alla garantier att gälla, vare sig du väljer en märkesverkstad eller en fristående verkstad.

På Dahlgrens Auto tar vi emot alla bilar, men vi är även auktoriserade för märkena Fiat, Alfa Romeo, Iveco och Saab. Ibland kan det vara fördelaktigt att välja en märkesverkstad, mekanikerna har tillgång till specialutbildningar för just din bil, alla specialverktyg och diagnosinstrument, och tillgång till alla reservdelar direkt från tillverkaren.

Ska du göra en bilservice i Uppsala rekommenderar vi dig att åka till en bilverkstad du litar på, som är kontrollerad och godkänd av tredje part. Då kan du vara säker på att verkstaden följer tillverkarnas rekommendationer och att dina garantier kommer att gälla.

Regelbunden bilservice är viktigt

På Dahlgrens Auto kan du snabbt och enkelt boka en bilservice i Uppsala. Hur ofta du behöver boka och vilken typ av service din bil behöver skiljer sig åt beroende på vilken bil du kör. Biltillverkarna bestämmer själva hur en viss bils serviceprogram ska se ut. Ofta baseras serviceintervallerna på antal mil man kört sedan senaste service, men ibland kan intervallerna även mätas i år. Många tillverkare rekommenderar att göra en basservice varje år eller efter 1500 mil, men idag har många biltillverkare valt att sätta 3000 mil som gräns för basservice. Det brukar innefatta byte av olja och oljefilter och kontroll av bilens belysning, motor, bromssystem, vätskenivåer, däck och elektronik. Genom att serva din bil regelbundet kan du vara trygg med att du har koll på när det börjar bli dags att byta slitagedelar såsom bromsar och stötdämpare, att oljan håller god kvalitet och att däcken är godkända och i gott skick.

Ibland behöver bilen genomgå en större service där exempelvis tändstift, kamrem och växellådsolja behöver bytas ut. Vi följer alltid tillverkarnas serviceprotokoll till punkt och pricka och du får en stämpel i serviceboken som är likvärdig med en märkesverkstad, oavsett vilket bilmärke du har. Vi har alla utbildningar och specialverktyg som krävs för att serva och reparera bilarna enligt tillverkarnas rekommendationer.

Det är viktigt att du bokar din bilservice i Uppsala utefter biltillverkarnas serviceintervaller. Om du inte servat bilen enligt serviceschemat kan biltillverkarna neka dig garantier. Det kan dessutom bli dyrt om en slitagedel går sönder och påverkar andra delar av bilen. Om dina serviceintervaller baseras på antal mil kan du hålla koll på bilens mätarställning, men det kan ibland vara svårt att komma ihåg den senaste mätarställningen. Det brukar då finnas en indikeringslampa i bilen som tänds när det börjar bli dags för service. När servicelampan tänds är det dags att boka en bilservice så snart som möjligt.

Att tänka på när du bokar bilservice i Uppsala

  • Välj en verkstad du litar på, du ska känna dig trygg med att vi servar din bil enligt alla regler och rekommendationer.
  • Ta med bilens servicebok och eventuell nyckel till låsbultar till servicen.
  • Se till att få ett serviceprotokoll av din bilservice, så du efteråt kan se vad som har gjorts under servicen.
  • Var inte rädd för att fråga om du undrar något, våra kundmottagare svarar gärna på frågor om bilar och bilservice i Uppsala.
  • Följ alltid bilens serviceintervaller, risken är att något kommer gå sönder om du skjuter upp din bilservice. Biltillverkare kan också neka nybilsgarantier om du väntat för länge med din service. Håll koll på mätarställning eller servicelampa och boka direkt när det börjar närma sig service.
Vi servad din AC hos Dahlgrens Auto. Mekaniker går igenom bilen och tar hand om den

Vill du att vi ringer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss direkt.