Däckhotell i Uppsala hos Dahlgrens Auto. Vi tar hand om både sommar- och vinterdäck. Förvara hos oss

Däckhotell

Förvara däcken centralt i Uppsala

Vi tar hand om dina däck

Slipp förvara dina däck hemma med däckhotell på Dahlgrens Auto i Kungsängen. Låt oss ta hand om dina sommardäck under vintern och dina vinterdäck under sommaren. När det är dags för däckbyte går det på nolltid i vår bilverkstad, och däcken tvättas och förvaras av oss. Vi hjälper också dig att hålla koll på däckens mönsterdjup och kontaktar dig om vi tycker att du behöver byta ut något däck inför den nya säsongen.

Slipp smutsiga händer och en hög däck som tar plats i förrådet, välj däckhotell på Dahlgrens Auto, vi har vårt däckhotell på Vimpelgatan 8, Uppsala.

däckhotell Uppsala hos Dahlgrens Auto

Vad innebär det att använda vårt däckhotell i Uppsala

Ett däckhotell i Uppsala är ett bra alternativ för dig som inte vill, eller har möjlighet att förvara dina däck hemma. Ett däckhotell är en anläggning som förvarar dina däck när de inte används. Däck är en färskvara och bör förvaras i en temperatur mellan 0-25 grader, du kan alltså inte förvara dina däck utomhus under tiden du inte använder dem. Ett garage eller en bod kan fungera om det kan säkerställas att det är frostfritt under vintern och att temperaturen inte överstiger 25 grader på sommaren.  Däck ska skyddas från solljus, kemikalier och torr luft, och de måste alltid förvaras på ett brandsäkert sätt då ett brinnande däck släpper ut mycket farliga gifter. Låter det krångligt? Då är ett däckhotell som förvarar dina däck en bra lösning. Ett däckhotell erbjuder också rengöring, kontroll, balansering och montering av däck. På vårt däckhotell i Uppsala förvaras dina däck under optimala förhållanden för att kunna hålla så länge som möjligt. Att förvara dina däck på ett korrekt sätt förlänger livslängden och höjer säkerheten på vägen.

Ett däckhotell inklusive däckbyte

På Dahlgrens Autos däckhotell i Uppsala ombesörjer vi gärna inte bara förvaring utan även montering av dina nya däck. Det enda du behöver göra är att boka ditt däckbyte hos oss så sköter vi resten. När du bokar montering av dina däck hos oss tar vi fram dina däck i god tid, så att du bara behöver komma in, lämna bilen eller vänta en stund i vår trevliga kundmottagning, och sedan rulla vidare tills det är dags för nästa däckbyte.

Däckhotell Uppsala hos Dahlgrens Auto

Däckbytardatum

1 oktober är första tillåtna dagen att köra med dubbade vinterdäck i Sverige. Friktionsdäck är tillåtna året om, men dubbade däck får enbart användas på vinterhalvåret. Du får inte köra utan vinterdäck, dubb eller friktion, när det är vinterväglag oavsett tid på året. Då det är svårt att veta när första halkan kommer rekommenderar vi att vara ute i god tid för att boka däckbyte hos ditt däckhotell i Uppsala.

1 december är sista dagen du får köra med sommardäck, oavsett väglag. Vänta inte till 30 november med att byta dina däck även om du inte fått någon snö. Det är många som väntar till sista sekund och det kan vara svårt att hitta en tid för däckskifte. Du ska sedan behålla dina däck till tidigast 1 april. Då är det återigen lagligt att köra med sommardäck, så länge väglaget inte kräver vinterdäck.

15 april måste du ha bytt till sommardäck igen. Det är inte längre tillåtet att köra med dubbade vinterdäck. Som sagt får man köra året runt på friktionsdäck, men det är inte att rekommendera. Friktionsdäck är mindre säkra än sommardäck under sommarhalvåret på grund av materialets sammansättning och hur däckets mönster är utformat. Vänta inte med att boka tid för skifte till sommardäck.

Däckhotell Uppsala hos Dahlgrens Auto

Vi på Dahlgrens Autos däckhotell, i centralt belägna Kungsängen i Uppsala,  byter gärna dina däck, oavsett vad du har för bilmodell eller däckdimensioner. Det bästa med att boka däckskifte där du har ditt däckhotell är att du inte behöver förbereda något för ditt däckskifte. Kom in när du kan, hämta bilen senare under dagen eller slå dig ner, och en stund senare kommer din bil ut med rena, monterade däck. Dina gamla har vi redan kört iväg för förvaring, så du kan göra samma procedur vid nästa däckskifte.

När du har dina däck på däckhotell kommer du att få hjälp med att kontrollera och avgöra när det är dags att köpa nya däck. På Dahlgrens Auto hjälper vi dig att välja rätt däck, och du kan även köpa dina nya däck via oss. Det är oftast billigare och smidigare att köpa via ett däckhotell än att själv köpa däcken i butik och ombesörja monteringen av fälgen på annat håll.

Köp nya däck via ditt däckhotell i Uppsala

När du köper nya däck bör du alltid använda samma leverantör på alla fyra däck, och det rekommenderas att man byter däcken i par. Om du byter enbart ett bakdäck för att det finns lite mönsterdjup på det andra kommer bromskraften bli ojämn och du riskerar att få sladd. Om du har dina däck hos oss hjälper vi dig att välja ut däck som passar dig och din bil och som inte skapar problem för dig i framtiden. Hos oss på Dahlgrens Auto kan du köpa kvalitetsdäck, och vi kan även ordna krängning, balansering och montering av dina nya däck, vi tycker att det ska vara enkelt att välja rätt däck. Vi ligger på Vimpelgatan 8 i centralt belägna Kungsängen i Uppsala.

Däckhotell i Uppsala hos Dahlgrens Auto. Vi tar hand om både sommar- och vinterdäck. Förvara hos oss

Vill du att vi ringer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss direkt.